Modena sport

Статті > Рекорди швидкості на велосипеді

     Йонкхір Себастьян Боуєр — нідерландський велогонщик. У вересні 2013 року він досяг швидкості 133,78 кілометрів на годину (83,13 миль/год) на транспортному засобі з людським двигуном (HPV), побивши попередній світовий рекорд.

     15 вересня 2013 року Боуєр побив рекорд Міжнародної асоціації людських транспортних засобів , встановлений раніше канадцем Семом Вітінгемом у 2009 році, на 0,6 кілометра на годину (0,37 милі на годину). Швидкість 133,78 кілометрів на годину (83,13 миль/год) була досягнута на 200-метровій ділянці дороги в Батл-Маунтін на лежачому велосипеді під назвою VeloX3, розробленому студентами Делфтського технологічного університету та VU. Амстердамський університет . Перш ніж встановити рекорд, йому потрібно було пробігти 8 км (5,0 миль).

Dutch Cyclist Smashes Speed Record

     Велосипед VeloX3 , який він використовував, має профільовану оболонку з вуглецевого волокна, покриту тим самим типом покриття, яке використовується на автомобілях Формули-1. Він відчуває приблизно одну десяту опору, ніж звичайний велосипед , і використовує камеру на верхній частині для навігації. Було виявлено, що жорстке педалювання призвело до деформації оболонки, яку потрібно було виправити перед встановленням рекорду. Для перегонів було використано два нових снаряди, деталі з тестових машин були використані повторно.

невизначений

     Протягом року він тренувався від 15 до 20 годин щотижня за режимом, обраним студентами відділу Human Movement Sciences з університету VU в Амстердамі.

Інші рекорди швидкості:

  • З двигуном - Фред Ромпельберг у 1995 році досяг швидкості 268 км/год за допомогою мотору.
  • Зі спуску - Ерік Бароне досяг швидкості 222 км/год на засніженому спуску за допомогою прототипу велосипеда в 2000 році.
  • Бігова доріжка – Брюс Берсфорд використовував дуже дорогий (1 мільйон фунтів) спеціальний прототип велосипеда, щоб досягти швидкості 334,6 км/год у 1996 році.
  • Серійний велосипед, швидкісний спуск - Маркус Штекль досяг швидкості 210,4 км/год на велосипеді серійного виробництва в 2007 році.
  • Серійний велосипед, спуск по вулкану - Маркус Штёкль їхав зі швидкістю 164,95 км/год, спускаючись по вулкану на велосипеді серійного виробництва.