Modena sport

Статті > 24K Gold Extreme Mountain Bike - найдорожчий велосипед в світі

     Як говориться, те, що ти можеш, не означає, що ти повинен. Однак тим, хто шукає найкращих речей у житті, і особливо тим, хто вірить у те, що все золото є ідеальним способом продемонструвати цінність, статус і стиль, не варто подавати заявку.
     Для них завжди є такі дизайнери, як Г’ю Пауер і його Будинок із твердого золота, які створять саме те, що вони шукають. Це були б предмети повсякденного вжитку, зроблені з цільного золота або покриті дорогоцінним металом, від гральних кубиків до соломинок і зубочисток (у Snoop Dogg замовили таку), до окулярів для читання та футбольних м’ячів і навіть велосипеда з товстими шинами. Нас цікавить лише останній пункт у списку, оскільки він і сьогодні є найдорожчим велосипедом у світі.

     Він широко відомий як Gold Fat Bike, але повна назва — Beverly Hills Edition 24K Gold Extreme Mountain Bike. Це творіння вищезгаданого Пауера та його студії ювелірного дизайну House of Solid Gold із Беверлі-Хіллз. Велосипед фактично був представлений наприкінці 2013 року.
     План Пауера полягав, перш за все, знайти покупця на те, що він так влучно назвав «величезною ювелірною прикрасою». Той самий план також включав ще 12 подібних велосипедів, як частину обмеженої серії з 13 найменувань, які знайшли б дуже багатих і дуже ексцентричних власників. Велосипед оцінили в 1 мільйон доларів, і Пауер пообіцяв, що пожертвує понад 80% усіх зібраних грошей на благодійність.
     Велосипед Gold Fat Bike виділявся – і продовжує це робити, бо кожен шматочок був покритий золотом. Все, від коліс до рукоятки, педалей і гальмівних роторів, покрито чистим золотом 24 карат і сертифіковано. Що не золото на велосипеді, так це інші матеріали преміум-класу, як-от шкіра алігатора на сидінні, шкіра ската на пляшці з водою та вишукані акценти з італійської червоної шкіри на ободах.
     Що не було ні золотом, ні шкірою на мотоциклі, так це дорогоцінне каміння. Пауер створив логотип House of Solid Gold для мотоцикла з 600 чорних діамантів (загальною вагою 6,0 карата) і 500 золотих сапфірів (загальною вагою 4,5 карата), що само по собі представляло видатну ювелірну прикрасу . Подальші налаштування були додані за допомогою фірмового шматка 24-каратного золота на задній частині головної труби з підписом художника.

     Велосипед був створений за участю засновника екстремальних перегонів на Алясці Iditabike Дена Булла та Сукеуна Чуна з Veloworx. На його виготовлення пішло не менше 750 годин. Незважаючи на все золото на ньому,  велосипед все ще функціонував і на ньому можна було їздити . Якщо ви наважилися взяти його на екстремальну поїздку, заплативши за нього 1 мільйон доларів, тобто, якщо ви цього не зробили, ви завжди можете використовувати його як експонат, тому він постачався з відповідною позолоченою підставкою для показу.
     Під усім цим позолоченим блиском насправді ховався 21-дюймовий фетбайк Salsa Mukluk XL , який часто описують як «найкращий дослідницький фетбайк». Він мав вилку Salsa Fargo, налаштоване сидіння Selle SMP Pro Ricamata, касету Shimano SLX, 10-швидкісний перемикач Shimano XTR Shadow Plus, кривошипи Shimano Alivo, дискові гальма Avid з шарикопідшипниками та колеса Surly. Пляшка води була Klean Kanteen.
Salsa Mukluk 3 2012 - Specifications | Reviews | Shops

     На підтвердження правильності висловлювання, згаданого в першому абзаці, незважаючи на галас навколо велосипеда, він ніколи не продавався . Пауер помер у 2015 році, і його син успадкував те, що стало найбільшим і найяскравішим (і найдорожчим) золотим витвором його батька.

     Швидше за все, Gold Fat Bike існує донині, і він зберігає сумнівну відмінність бути найдорожчим у світі. Він знову з’явився на аукціоні наприкінці 2020 року, коли, як повідомляє Pink Bike , його передали на благодійність і повторно виставили на біржу за 1 мільйон доларів, але немає інформації про те, продан він чи ні.
     Як виявилося, подарунки із золота можуть бути незабутніми, але не завжди бажаними.