Modena sport

Статті > Топ-5 найкращих локацій для катання на роликах

     Роллердроми – це, звичайно, чудово, але залишимо їх до перших холодів. Зараз саме час ганяти на роликах парками, набережними і стадіонами. Розповідаємо, де у столиці проїхатися з вітерцем і по хорошому асфальту.

1. Маріїнський парк

     Маріїнський парк – найкраща локація для любителів катання на роликах, незалежно від їхнього досвіду. Це місце поєднує в собі чудові пейзажі та зручну інфраструктуру, що робить його ідеальним для тих, хто тільки починає свою пригоду з роликами або вже має певний досвід.

     Однією з переваг Маріїнки є її мальовничість. Велика кількість зелених насаджень та квітучі алеї роблять це місце надзвичайно привабливим для активного відпочинку. Крім того, дрібнозернистий асфальт, який покриває доріжки парку, створює ідеальні умови для комфортного катання. Тут ви зможете насолодитися плавним ковзанням без неприємного відчуття нерівностей покриття.

     Найпопулярніші маршрути для катання проходять дорогою над стадіоном «Динамо» або вздовж живописних алей та доріжок парку. Ці маршрути підійдуть як для спокійної прогулянки з друзями, так і для інтенсивного тренування.

     Для тих, хто тільки планує встати на ролики, Маріїнка стане ідеальним місцем для початку. Тут завжди можна знайти досвідчених ролерів, які готові поділитися порадами та допомогти новачкам. Головне – не соромтеся запитувати поради та долучатися до спільноти ролерів, яка з задоволенням вітає нових учасників.

Открыт ли Мариинский парк в Киеве для посетителей в 2024 году • ЖИТЬ и  ПУТЕШЕСТВОВАТЬ!

2. ВДНГ

     Сьогодні – це одна з визначних пам’яток Києва та місце, куди щодня приїжджають тисячі киян та гостей міста. Тут відбуваються не лише виставки, а й концерти та фестивалі, працює квест-кімната та спортивні атракціони, проводять публічні заходи. Крім того – на території ВДНГ знаходиться один із найкращих парків Києва, де приємно просто погуляти увечері або у вихідні.

     Більшість роллердромів мають закритий тип, але на ВДНГ можна відмінно покататися на свіжому повітрі. Це ще один популярний майданчик для роликів. Плюси майже всі: рівне покриття, прокат роликових ковзанів, природа. Головна перевага ВДНГ – велика площа, де можна розігнатися та вправлятися у трюках.

Какой была и какой стала ВДНГ Украины - Новини Києва | Big Kyiv

3. Політехнічний інститут

     Це місце в самому серці студентського містечка столичного Політеху вже давно вподобали ролери. Час від часу сюди навіть виїжджають навчальні дитячі групи з інструкторами. Починаючи від рогу вулиці Янгеля (поворот біля навчального корпусу № 12) і до повороту на провулок Політехнічний - це повністю пішохідна зона, вкрита новим дрібнозернистим асфальтом.

     Ідеальнішого містечка в Києві ви не знайдете. Чому, запитаєте ви. Широка дорога з ідеальним асфальтом довжиною цілий кілометр - це раз, прокат роликових ковзанів між корпусами - це два, ніяких машин - це три.

     Тут можна і послаломити, і пострибати, і поганяти. Окрема радість - качова музика, яка грає на Політехнічній майже увесь день.

Де покататися на роликах в КПІ

4. Парк Перемога на Дарниці

     "Перемога" - величезний сосновий парк на Лівому березі Києва. Тут дуже багато алей, доріжок, спусків і сходинок - все, що потрібно для катання. Улюблене місце ролерів, скейтерів та bmx-рів - майданчик біля Кургану Безсмертя на головній алеї парку. У самому парку можна кататися по вузьких доріжках - там хороший асфальт і є розмітка для конусів.

     Сюди ми рекомендуємо приїжджати з дітьми. Паркові доріжки будуть для ваших маленьких ролерів в самий раз. Якщо ж ви любитель послаломити, тут теж є кілька місць з розмітками для конусів. Природно, ідеальний асфальт для покатушок додається.

Топ 10 найгарніших парків Києва для прогулянки

5. Труханів Острів

     Труханів, мабуть, одне з найбільш універсальних місць катань. Тут можна поганяти і початківцям, і профі, і дітям з батьками. Ще з часів Євро-2012, коли тут розташовувався наметовий кемпінг для футбольних фанатів, залишилася нова асфальтована дорога протяжністю 5 км (вул. Труханівська). Туди легко потрапити з Пішохідного або Північного мостів. Дорога пряма, при цьому по узбіччю - змішаний ліс, одним словом здоровий відпочинок, та й годі! Тут чудово можна провести цілий вихідний день, чергуючи катання на улюблених роликах з купанням у Дніпрі та відпочинком в численних пляжних кафе.

Нет описания фото.