Modena sport

Статті > Падел-теніс. Старий новий вид спорту в Україні.

     Падел теніс (Паддлтон) — це гра, адаптована до тенісу, в яку грали більше століття. Порівняно з тенісом корт менший і не має парних доріжок, а сітка нижча. У паддл теніс грають твердою ракеткою, на відміну від струнної ракетки, і використовують розгерметизований тенісний м’яч.

     Один і той же майданчик застосовується як для одиночного, так і для парного розряду, причому парний є домінуючою формою гри. Менший розмір майданчика додає сильний акцент і перевагу мережевій грі і створює швидку гру, що базується на реакції. Гра набирає популярність і поширилася в Дубаї та Єгипті, де часто проводяться місцеві ліги та турніри.

undefined

Історія

     Паддл теніс розпочався в 1915 році, його розробником був єпископський міністр Френк Пір Біл у нижньому Манхеттені. Бажаючи створити розважальні заходи для сусідських дітей, у 1915 році він залучив міські парки та відділ відпочинку до корту у парку Вашингтон-Сквер у Гринвіч-Вілледж. Перший турнір відбувся в 1922 році, а наступного року була створена Асоціація паддл тенісу США (USPTA). До 1941 року паддл теніс проводили майже в 500 американських містах.

undefined

     Незважаючи на те, що Френк Пір Біл відомий як винахідник гри, Мюррей Геллер, гравець в 1940-х і 50-х роках, сприяв створенню сучасної гри. Обраний головою Комітету з правил USPTA, він хотів зробити гру більш привабливою для дорослих та запровадив функції, включаючи розширений корт та занижену подачу.

     Скотт Фрідман 19 разів вигравав чемпіонат світу з одиночного тенісного спорту з паддл тенісу 19 разів, чемпіонат світу з парного розряду серед чоловіків - 16 разів, а світовий змішаних пар - 14 разів. Він написав книгу під назвою «Паддл теніс і теніс: грати може кожен».

Правила

     Корти для паддл тенісу побудовані з тих же матеріалів, що і тенісні корти, або також можуть бути розміщені на твердому пляжному піску. Корт вимірює 50 футів базової лінії до базової лінії та 20 футів впоперек, а лінія обслуговування знаходиться на відстані 3 футів від базової лінії. Це створює коробку розміром 10 x 22 дюйма. Сітка розміщена на 31 дюйм. На західному узбережжі обмежувальна лінія проведена 12 'назад паралельно сітці. Під час використання всі гравці повинні тримати обидві ноги за лінією утримання до того моменту, поки гравець, який отримує подачу, не вдарить по м'ячу. Всі правила схожі на теніс. Другу подачу в тенісному тенісі також слід принаймні один раз відбити в іншій стороні суперника.

5 причин заняться падел-теннисом

  • Гравці: 4. Гра у парному форматі.
  • Подачі: Подавати потрібно обов’язково. Друга подача дозволена лише у випадку, якщо м'яч із сітки потрапляє в рамки, як у тенісі.
  • Оцінка: Метод підрахунку очок такий же, як і в тенісі. Матчі найкращі з п’яти сетів.
  • М'яч: тенісний м'яч зі зниженим тиском.
  • Ракетка: суцільна, без струн. Може бути перфорованою.
  • Корт: Існує два стилі кортів. Східне та західне узбережжя.
  • Стіни: Стіни або огорожі відіграють ту саму роль, що і в тенісі, коли м'яч стикається з будь-якою точкою.

Придбати падел-ракетки можно в нашому магазині!